06 10490202

Van Schiphol naar het bijzondere eiland Iona

25 september tot en met 02 oktober 2020

Onze verzorgde 8-daagse Iona reis begint op Schiphol/Glasgow. Daar ontmoeten we elkaar om samen nieuwe horizonten te verkennen. In onszelf, bij de ander én om ons heen. De mooie en afwisselende reis over Schotse landerijen brengt ons in de juiste stemming om aan het eind van de middag aan te komen in de bijzondere havenplaats Oban. Waar we de avondmaaltijd zullen nuttigen en tevens zullen overnachten in het Corran House. De morgen erop vertrekken we omstreeks 11:00 met de eerste ferry over de binnen-Hebriden richting Iona.

 

Een reis van 2 dagen

We zullen de tweede dag op Iona aankomen. Er is geen haast bij. De eerste dag reizen we van Amsterdam naar Glasgow en vandaar met de bus of trein naar Oban. In Oban, waar we omstreeks 15.00-16.00 arriveren, zullen we overnachten. De dag erop stappen om 11.00 op de ferry die ons van het Schotse vaste land naar Craignure op het eiland Mull brengt. Vandaar is er aansluitend een busreis over het prachtige eiland Mull van ongeveer 1,5 uur naar Fionnphort. Van Fionnphort is het een klein stukje varen met de ferry naar Iona. De Abbey op Iona zie je dan al heel duidelijk liggen. 

Op de heenreis gaan we een uur terug in de tijd. Op de terugreis een uur vooruit.

Van Schiphol naar Glasgow

Vanaf Schiphol vliegen we ‘s morgens vroeg in 1, 5 uur naar Glasgow. Deze stad ligt precies halverwege onze reis.

Van Glasgow naar Oban

Vanuit Glasgow Airport vertrekken we, per bus of trein naar Oban. Een prachtige tocht door de West-Highlands van Schotland. 

Van Oban naar Graignure

Hier nemen we de ferry naar Craignure. Dit dorp is de belangrijkste ferryhaven op het eiland Mull.

Van Graignure naar Fionnphort

Van de Ferry gestapt, nemen we de bus en steken we in 1,5 uur dwars het eiland Mull over naar Fionnphort. Net als de tocht van Glasgow naar Oban is dit een prachtige trip.


Van Fionnphort naar Iona

Van Fionnphort varen we met een kleine ferry in 10 minuten naar het kleine haventje Agryll op Iona. De staf en de vrijwilligers van The Iona Community vangen ons op en brengen de bagage naar ons verblijf in het de Iona Abdij. Wij wandelen vervolgens in een kleine 10 minuten naar onze gastverblijven en snuiven de sfeer van het eiland op.

De terugreis van Iona naar Schiphol

De terugreis van Iona naar Schiphol doen we zeker in 1 dag, omdat we ‘s morgens vroeg al de ferry kunnen nemen en de andere reisonderdelen goed op elkaar aansluiten.

 

Wilt u meer weten over de kosten van deze reis naar Iona? Klik dan op prijsinformatie.

CONTACT

Lees ook:
De Schotse ferry’s
• Rondkijken in de whiskystad Oban
• Boottocht Staffa en papegaaiduikers
• Hedendaagse pelgrimage