06 10490202

De bootreis van Oban naar Graignure

In de West Highlands van Schotland reizen de Schotten met de ferry van het ene naar het andere eiland. Tijdens onze 6-daagse verzorgde Iona reis doen wij dat ook. We varen met de ferry van de stad Oban naar het dorp Graignure en van het dorp Fionnphort naar het eiland Iona.

Een verslag van de bootreis van Oban naar Graignure

Wandeling langs de havekade van Oban

Vanaf het treinstation in Oban lopen we langs de havenkade naar de Ferry Terminal. Als we geluk hebben, brengen vissers net hun vangst aan wal. Sommige viskraampjes langs de kade verwerken de verse vis direct. Verser heeft u het waarschijnlijk nooit eerder gegeten.

50 minuten op zee

Vanaf Oban vertrekken 3 veerboten die het eiland Mull met het vasteland verbinden. De meest bekende en meest gebruikte is de ferry van Oban naar Craignure, gelegen in de buurt van Mull’s meest oostelijke punt. Met deze ferry varen we op de eerste dag van onze Iona reis naar Mull. De veerdienst gaat gemiddeld 10 keer per dag en heeft een vaartijd van ongeveer 50 minuten.

Mijmeren op het bovendek

Het beste uitzicht over de kust en de eilanden rondom de West Highlands heb je op de promenadedekken van de ferry. In de haven is het zicht op Oban vanaf het hoge promenadedek prachtig. Aan de andere kant zie je in de verte al de vage contouren van de heuvels van Mull. Op het moment dat de bootreis begin, ervaar je op het bovendek aan de achterkant van de ferry, dat je langzaam loskomt van de kade. Langzaam maar zeker wordt dat wat je loslaat kleiner en kleiner. Dit is altijd weer een moment van mijmeren.

Het leven is als een bootreis

Het leven is als een bootreis. Er zijn mensen die het roer overlaten aan anderen, terwijl ieder mens de kapitein is van zijn eigen reis. Elke bootreis kent veilige havens, maar ook storm, regen en hoge golven. De tijd om daarbij stil te staan is vaak maar kort. Ook tijdens de reis met de ferry van Oban naar Graignure. Voor je het weet meert de veerboot aan in Craignure en is het tijd voor de volgende etappe van onze Iona reis.

 

CONTACT

Lees ook:
Prijsinformatie
• De reis naar Iona
• Rondkijken in de whiskystad Oban
• Boottocht Staffa en papegaaiduikers
• Hedendaagse Pelgrimage