Ga met krijgsmachtpredikant en geestelijkverzorger naar het prachtige eiland Iona

Krijgsmachtpredikanten paul van der Waal (1960) Jaap Knoop (1962), Wilco van Wakeren (1965), zijn verknocht aan het Schotse eiland Iona. Via Stichting Iona Reizen willen ze anderen graag kennis laten maken met de ‘Iona manier’ van leven. Tevens is er voor geestelijk verzorgers de mogelijkheid om tijdens de Iona retraiteweek, geaccrediteerde SKGV-punten te bemachtigen voor spiritualiteit en bevoegdheid.

Thuiskomen op Iona

Wilco is tevens Associate Member van de Iona Community, en Jaap is Friends van de Iona Community. Ze ervaren hun trips naar Iona als thuiskomen, uitrusten en proeven van de rijkdom van het Keltisch-christelijke spiritualiteit. 

Wilco

Jaap

Kennis en levenservaring delen

De beide legerpredikanten Wilco en Jaap kennen elkaar van hun verblijf in Duitsland, waar ze 5 jaar hebben samengewerkt. Ook zijn ze in 2009 samen naar Afghanistan uitgezonden. De liefde voor het eiland en de Iona Community, samen met de levenservaring en kennis die ze in hun leven hebben opgedaan, zetten, Wilco en Jaap, graag in voor kleine groepen die op reis willen naar Iona.

Wilco was gemeentepredikant in Utrecht voordat hij in 2001 de overstap maakte, als krijgsmachtpredikant en geestelijkverzorger, naar de krijgsmacht. In de afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de contextuele therapie en Mindfulness MBSR trainingen

Jaap was gemeentepredikant op het eiland Schouwen-Duiveland voordat hij in 1998 de overstap maakte, als krijgsmachtpredikant en geestelijkverzorger, naar de krijgsmacht. In de afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de contextuele therapie en zorg voor getraumatiseerden.

Meer weten over onze verzorgde Iona reis? Neem gerust contact met ons op. 

Download hier ons