06 10490202

Samen te delen in aanbidding, en ontspanning

De gerestaureerde Iona Abbey, verwelkomt maximaal 43 gasten per week -, evenals duizenden pelgrims elke dag tijdens de zomermaanden.

De abdij

De abdij biedt een unieke kans om voor een week samen te leven met mensen uit alle hoeken van de wereld, en alle lagen van het leven.

Gasten en personeel

Gasten en personeel van de Gemeenschap delen alle aspecten van het leven – maaltijden, dagelijkse aanbidding, programma-activiteiten, klusjes en sociale gebeurtenissen in een plaats waarmee ze zich veilig voelen in het onderzoeken van al de uitdagingen die het leven herbergt, en geeft hen ruimte om na te denken over hun leven.

Accommodatie

De accommodatie is sober en bestaat over het algemeen uit stapelbed-bedden in kamers voor twee, drie, of vier of vijf personen. Veel mensen die naar Iona komen opnieuw terug. Iona werd door George Macleod beschreven als een “dunne plek” – alleen een vloeipapiertje het materiële van het spirituele scheidt-. Een historische en inspirerende omgeving, die je open stelt en uitdaagt voor het verkennen van nieuwe horizonten.

Dagelijkse aanbidding

De Gemeenschap van Iona leidt dagelijkse aanbidding in de abdijkerk waar bezoekers van harte zijn uitgenodigd. Daarnaast zijn er een aantal wekelijkse evenementen op de eilanden die openstaan voor iedereen.

Het MacLeod centrum

Het MacLeod centrum, is een ruim, lichte gebouw, is te bereiken door een korte wandeling vanuit de abdij. De ‘Mac’ genoemd, heeft accommodatie voor ongeveer 48 gasten in ruime kamers voor maximaal vijf en zeven personen per kamer, slim ontworpen om een zekere mate van privacy, alsmede het bevorderen van het gemeenschapsgevoel.

Achtergronden, tradities

Gasten en personeel, afkomstig uit veel achtergronden, tradities en landen, ervaren hier het gemeenschapsleven door samen te delen in aanbidding, werk, activiteiten en ontspanning. Veel van de sociale gebeurtenissen vinden plaats rond de houtkachel in de gemeenschap kamer, die ook wordt gebruikt als de plenaire vergadering en de maaltijden. Kinderen van alle leeftijden zijn bijzonder welkom en er is mindervaliden toilet op de begane grond, met aangepaste faciliteiten voor mensen met mobiliteit problemen.

Contact

Lees ook:
Prijsinformatie
• De reis naar Iona
• Rondkijken in de whiskystad Oban
• Boottocht Staffa en papegaaiduikers
• Hedendaagse pelgrimage