Reis en informatie

Van Schiphol naar het bijzondere eiland Iona

Onze verzorgde 8-daagse Iona reis begint op Schiphol. Daar ontmoeten we elkaar om samen nieuwe horizonten te verkennen. In onszelf, bij de ander en om ons heen. De mooie en afwisselende reis over Schotse landerijen en wateren brengt ons in de juiste stemming om aan het eind van de dag voet aan wal te zetten op het bijzondere eiland Iona.

Een reis van 1 dag

Ons doel is binnen 1 dag op Iona aan te komen. Wij, de reisleiders, houden voor u het tijdsschema goed in de gaten. We willen op tijd op de ferry kunnen stappen, die ons van het Schotse vaste land naar het eiland Mull brengt. Mochten we om wat voor reden dan ook de ferry missen, dan overnachten we in Oban, en zijn we een dag later op Iona.

Op de heenreis gaan we een uur terug in de tijd. Op de terugreis een uur vooruit.

Van Schiphol naar Glasgow

Vanaf Schiphol vliegen we ‘s morgens vroeg in 1, 5 uur naar Glasgow. Deze stad ligt precies halverwege onze reis.

Van Glasgow naar Oban

Vanuit Glasgow Airport nemen we een taxi naar het treinstation in Glasgow Centrum. Daar kiezen we meestal voor de trein naar Oban. De treinreis duurt 3,5 uur, en is een prachtige tocht door de West Highlands van Schotland. Afhankelijk van hoe het loopt met de treintickets, de drukte, de hoeveelheid bagage en de mobiliteit van de leden van ons reisgezelschap, kunnen we ook besluiten de tocht per touringbus af te leggen.

Van Oban naar Graignure

Vanaf het trein- of busstation in Oban is het maar een kort stukje naar de Ferry Terminal, die pal naast de stations ligt. Hier nemen we de ferry naar Craignure. Dit dorp is de belangrijkste ferryhaven op het eiland Mull.

Van Graignure naar Fionnphort

Van de Ferry gestapt, nemen we de bus en steken we in 1 uur dwars het eiland Mull over naar Fionnphort. Net als de tocht van Glasgow naar Oban is dit een prachtige trip.

Van Fionnphort naar Iona

Van Fionnphort varen we met een kleine ferry in 10 minuten naar het kleine haventje Agryll op Iona. De staf en de vrijwilligers van The Iona Community vangen ons op en brengen de bagage naar ons verblijf in het MacLeod Centrum of de Iona Abdij. Wij wandelen vervolgens in een kleine 10 minuten naar onze gastverblijven en snuiven de sfeer van het eiland op.

De terugreis van Iona naar Schiphol

De terugreis van Iona naar Schiphol doen we zeker in 1 dag, omdat we ‘s morgens vroeg al de ferry kunnen nemen en de andere reisonderdelen goed op elkaar aansluiten.

 

 Slaapplaats in de Abbey van Iona

Wilt u meer weten over de kosten van deze reis naar Iona? Klik dan op prijsinformatie.

CONTACT

Lees ook:
De Schotse ferry's
Rondkijken in de whiskystad Oban
Boottocht Staffa en papegaaiduikers
Hedendaagse pelgrimage